1 Mart 2013 Cuma

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

MALZEMELER:
3 tane ayva,
1 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı yeşil fıstık,
2 çorba kaşığı kaymak,
su
1/2 çay kaşığı gıda boyası
YAPILIŞI:
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri ortasından 2′ye ayrılır.
•Çekirdek yatakları oyulup çıkarılır.
suya dıda boyası eklenir.
•Yayvan bir tencereye dizilir. 1,5 bardak su ilave edilir.
•Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirilir.
•Yumuşatınca şeker konur. 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
•Oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir. Şurubu da üstüne dökülür.
•Fırına konur. Ara sıra, kaşıkla şurubundan alınıp üstlerine dökülür. Ayvalar “tarçın” rengine dönünce, fırından alınır.
•Oyuk kısımları üste gelecek f ekilde tabaklara konur.
•Oyuklara birer parça kaymak konur, yeşil fıstık serpilir. Soğuk servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder