2 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye


  • Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı pudra şeker
  • Yarım paket vanilya
  • İç Malzemesi:
  • 3 elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)
  • YAPILIŞI:
  • Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su  koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır.
  • Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
  • Hamur 3 bezeye ayrılır ve  her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açılır. (çok ince değil orta olasun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyulur , üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Orta hararetli(170 C)  fırında pembe renkte pişirilir. ;Kenarları pambeleşince 150  ye indirilir.
  • Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
  • Elmalı kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder