- Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı pudra şeker
- Yarım paket vanilya
- İç Malzemesi:
- 3 elma
- 1 çay bardağı şeker
- Tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)
- YAPILIŞI:
- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın katılır.
- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.
- Hamur 3 bezeye ayrılır ve her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açılır. (çok ince değil orta olasun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyulur , üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
- Orta hararetli(170 C) fırında pembe renkte pişirilir. ;Kenarları pambeleşince 150 ye indirilir.
- Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
- Elmalı kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder