Düğmeli kurabiyeler 30-35 adet
Malzemeler:
Malzemeler:
- 180 gr tereyağı, oda sıcaklığında,
- dörtte üç su bardağı toz şeker,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı vanilya,
- 2 su bardağı kekun (ya da 2 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu),
- 2 veya 3 yemek kaşığı kayısı reçeli,
- 2 veya 3 yemek kaşığı ahududu reçeli
Yapılışı:
- Fırını 155 C’ye getirin. İki fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tereyağı ve şekeri iyice birbirine yedirin. Varsa bunun için mikserinizin düz başlığını kullanın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edip özleşene kadar karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin. Her bir kurabiyenin ortasına işaret parmağınızla bir miktar bastırın. (Hamurun derinliğini ortalayacak kadar) Oluşan boşluklara 1 çay kaşığı reçel doldurun.
- Birinci tepsiyi fırının orta gözüne koyup 12 dakika pişirin. Pişince fırın teline alıp soğutun, aynı işlemi ikinci tepsi içinde gerçekleştirin.
- Hepsi soğuyunca servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder