3 Mart 2013 Pazar

Çatal Kurabiye




Malzemeler
5 Su bardağı un
1 Paket oda sıcaklığında margarin
1 Kahve fincanı sıvıyağ
4 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 tane Yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu
Tuz, Çörekotu

Tarifi
Un derin bir kaba koyun ve ortasını açıp yumurta sarısı ve çörekotu dışında bütün malzemeyi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun ve yaklaşık1 saat kadar dinlendirin. Hazırladığınız hamurdan incir büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içi ile unlanmış zeminde güzelce yuvarlayın ve uzun silindir şekli verin. İki silindir uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış olan tepsiye dizerek üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotuda ekin. Kızdırılmış orta dereceli fırında yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder