1 Mart 2013 Cuma

Kazandibi

Kazandibi

MALZEMELER:
150 gram pirinç unu,
4 su bardağı süt,
250 gram toz şeker,
1 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı vanilya,
tarçın,

YAPILIŞI:
Süt bakır tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ve biraz sulandırılmış pirinç unu ilave edilir.
• Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir.
• Hafifçe yağlandıktan sonra ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpiştirilmiş tepsiye boşaltılır, yayılır.
• Hafif hararetli ateşe konur. Altı kızardıktan sonra ateşten alınır. Tepsi, hemen içinde su olan daha geniş bir kaba oturtulur. 2 dakika kadar beklenir.
•  Sudan çıkarılır, soğuması beklenir. Soğuduktan sonra “dikdörtgenler” halinde kesilir. Altlarına spatül sokularak “yanık” kısımlar da kazınır. Bu şekilde tepsiden kaldırılan parçalar 2′ye kat­lanır.
• Yanık kısımları üste gelmek üzere tabaklara konur. Tarçın ser­pilip servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder