22 Mart 2013 Cuma

Etli Pirinç Pilavı

SÜSLÜ PİLAV SÜSLÜ PİLAV TARİFİ


GEREKLİ MALZEMELER:
750 gr. parça et
3 su bardağı pirinç
3 domates
5-6 sivri biber
tuz, karabiber
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
4-5 su bardağı sıcak su veya et suyu
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak pirinçleri sıcak ve tuzlu suda bir saat bekletelim. Nişastası gidene dek yıkayıp suyunu iyice süzelim.Etleri tencereye aktarıp, etlerin üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edelim. Tuz ve karabiberini ayarlayıp etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra delikli kepçe ile tencereden çıkarıp etlerin suyunu 4,5 bardak sıcak suya tamamlayıp bekletelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp kızartalım. Pirinçleri tencereye aktarıp ara sıra karıştırarak şeffaflaşana dek kavuralım. Üzerine sıcak suyu ve tuzu aktarıp, ağır ateşte ve kapaklı olarak pirinçleri yarı yarıya pişirelim. Küçük bir fırın tepsisine pirinçleri yerleştirip ortasını açalım. Bu boşluğa etleri dolduralım. Etlerin kenarlarındaki boşluklara bütün sivri biberleri çiçek şeklinde dizelim. Eşit aralıklarla domates dilimlerini aralarına dizelim. Orta ısılı fırında pilavımızı pişirelim. Pirinçler suyunu iyice çektiğinde tepsiyi fırından alıp servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder