1 Mart 2013 Cuma

Çilek Soslu Tavuk Göğsü


Malzemeler:
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 lt. süt
  • 2 – 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
üzeri için:
  • 1/2 kg. çilek
  • 2 – 3 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
  • Tereyağ eritilerek un eklenir. 1-2 dk. unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Süt ve şeker eklenerek topak olmaması için çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir. 10-15 dk. çırpılır.
  • Servis yapılacak borcama veya kaselere dökülür.
  • Çilekler toz şekerle blendırda püre haline getiririlir ve soğuyan tavuk göğsünün üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder