Malzemeler:
- 100 gr. tereyağ
- 2 kahve fincanı un
- 1 lt. süt
- 2 – 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
üzeri için:
- 1/2 kg. çilek
- 2 – 3 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
- Tereyağ eritilerek un eklenir. 1-2 dk. unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt ve şeker eklenerek topak olmaması için çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp vanilya eklenir. 10-15 dk. çırpılır.
- Servis yapılacak borcama veya kaselere dökülür.
- Çilekler toz şekerle blendırda püre haline getiririlir ve soğuyan tavuk göğsünün üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder