Elmalı Tart
- MALZEMELER:
- 8 kahve fincanı un
- 1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
- 1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
- 3 ekşi elma
- 1 çay bardağı şeker
- yarım paket tarçın
- YAPILIŞI:
- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir.
- Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.
- Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır.
- Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
- Not:
- Hamur şöyle de hazırlanabilir.
- 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
- 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (diğer işlemler aynen yapılır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder