2 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Tart

Elmalı Tart


  • MALZEMELER:
  • 8 kahve fincanı un
  • 1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
  • 1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
  • 3 ekşi elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • yarım paket tarçın
  • YAPILIŞI:
  • Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
  • Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
  • Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir.
  • Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
  • Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.
  • Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
  • Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır.
  • Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
  • Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
  • İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
  • Not:
  • Hamur şöyle de hazırlanabilir.
  • 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
  • 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (diğer işlemler aynen yapılır.)
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder