6 Mart 2013 Çarşamba

Mayalı Poaça (kıymalı)

kiymali mayali poaca

malzemeler


  • 1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin.
  • 2 yumurta ( 1'inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paketlerden yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • İçi için;
  • 1 adet büyük soğanı 250 gr kıymayla kavurup karabiber ve tuz ekleyip,soğutuyoruz.
  • yapılışı:
  • Mayayı şeker ve 1 çay bardağı kadar ılık su ile bir kase içinde mayalanması için biraz beklet.
  • Daha sonra bütün malzemeleri yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde et.
  •  Cevizden biraz büyük bezelere böl.
  • Avucun da açıp ortalarına iç malzemeden koyup kapat ve yuvarla.
  • Yağlanmış tepsiye dizdiğin poaçalara yumurta sarısı sür arzuya göre çörek otu, susam veya haşhaş dökebilirsin.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişir.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder