2 Mart 2013 Cumartesi

Mantı Makarna

Manti-Makarna-Tarifi


Malzemeler
200 gram kıyma (1 kase kadar)
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber
Yarım paket makarna (mantı tipi)
Sos için: yoğurt, pul biber, nane, tereyağı
Hazırlanışı
Soğanı rendeleyelim, sarımsağı dövelim, baharatlarla beraber kıymayı yoğuralım. Makarnaların içlerini tek tek kıyma ile dolduralım. Bu kısım sıkıcı gelebilir ama katlancaksınız artık. Sonrası makarna pişirmek gibi. Kaynar suya biraz tuz koyup makarnaları ekleyelim. Yarım saat kadar veya pişene kadar orta ateşte pişirelim. Makarnalar hazır olunca tabaklara servis yapıp üzerine çırpılmış yoğurt gezdirelim. Tereyağını eritip nane ve pul biber ekleyelim. Hazırlanan sosu da yoğurdun üzerine gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder