2 Mart 2013 Cumartesi

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye


Malzemeler

  • 1 paket margarin (yumuşamış)
  • 2 yumurta ( sarısı hamurun içine beyazı da dışına kullanılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi ( Hamurun içi için)
  • 1 su bardağı kadar ceviz ( hamurun üstü için)
  • Aldığı kadar un (5- 6 bardak kadar)

Yapılışı

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurtaların sarısı ve diğer tüm malzeme yukarıdaki sıraya göre yoğurma kabına konulur.
Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenir ve iyice yoğrulur.
Hamurumuz kıvama gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp üst kısmı önce yumurta akına ardından da cevize bulanır.
180 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder