2 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Turta




Malzemeler ;

Hamur için ;
  • 250 gr.becel zeytinyağlı margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • bir tutam tuz
  • aldığı kadar un
İçi için ;
  • 4 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı ;
  • Margarini eritip ılıtın.Yoğurma kabına erimiş margarini,şekeri koyup karıştırın.Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.Elenmiş unu azar azar ilave ederek ekleyin.Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.Çok yumuşak olmayan özlü bir hamur elde edin.Hamurun yarısından biraz fazlasını yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.Diğer yarısını folyoya sarıp buzlukta bekletin.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.Şekerle birlikte küçük bir tavada suyunu çekip marmelat haline gelene kadar pişirin.Ocağın altını kapatınca tarçını ekleyin ve soğutun.
  • Soğuyan elmalı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın.Buzluktaki hamurun diğer yarısını harcın üzerine rendeleyin.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder