1 Mart 2013 Cuma

Krem Karamel



Malzemeler :

-1 litre süt
-1 su bardağı + 1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı nişasta
-1 paket vanilya
-1 yumurta sarısı
Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin. Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırın.
Sonra süt, şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin.

Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın. Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun.
Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder