22 Mart 2013 Cuma

Kağıt Kebabı

KAĞIT KEBABI KAĞIT KEBABI TARİFİ


GEREKLİ MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
tarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber, kimyon, yağlı kağıt

YAPILIŞI:
Etleri yıkayıp süzdürün. Yağlı kağıdı tepsiye koyup yarısının üzerine etleri koyun. Etlerin üzerine doğranmış taze soğanı, kıyılmış dereotunu ve maydanozu, ezilmiş sarımsağı,zeytin yağını koyup karıştırın. Kimyon, tuz, karabiber acı seviyorsanız kırmızı pul biber de ekleyip  eti baharat ve yeşilliklerle kaplayıp  pişerken hava almaması için yağlı kağıdı kenarlarından kıvırarak paket şeklinde  sıkıca sarıp fırın kabını önceden ısıtılmış  200 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin.fırından alıp hemen  kağıdı açmayın biraz dinlensin. Servis yaparken yağlı kağıdı açıp sıcak sıcak kabıyla birlikte sunun. İsterseniz kağıttan çıkartıp büyük kapaklı bir servis tabağıyla sofranıza getire bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder