Browni Kurabiye Tarifi
Kurabiye için gerekli olan malzemeler (Un hariç) derin bir kaba koyulur. Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur. Daha sonra ceviz tanesi kadar alınarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 170 C’de önceden ısıtılmış fırına koyularak 10-12 dk pişirilir.Kurabiyeler pişerken, ufak derin bir kaseye süt ve şeker konularak şeker eriyene kadar karıştırılır. Bu karışım kesinlikle ısıtılmayacaktır. Tamamen soğuk olması gerekir.Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyeler sütlü bu karışıma batırılır ve hemen çıkartılıp servis tabağa dizilir. Hepsi bittikten sonra kalan sos üzerine dökülür. Toz Antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
- 250 gr yumuşak margarin (Becel zeytinyağlı kullandım)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket kakao (8-9 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 – 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder