3 Mart 2013 Pazar

Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri bilgiadresi Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri


Browni Kurabiye Tarifi
Kurabiye için gerekli olan  malzemeler  (Un hariç) derin bir kaba koyulur. Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak hamur kıvamına gelene kadar  yoğrulur. Daha sonra ceviz tanesi kadar  alınarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek 170 C’de önceden ısıtılmış fırına koyularak  10-12 dk pişirilir.Kurabiyeler pişerken, ufak  derin bir kaseye süt ve şeker konularak şeker eriyene kadar  karıştırılır. Bu karışım kesinlikle ısıtılmayacaktır. Tamamen soğuk olması gerekir.Fırından çıkardığımız sıcak kurabiyeler sütlü bu karışıma batırılır ve hemen çıkartılıp  servis tabağa dizilir. Hepsi bittikten sonra kalan sos üzerine dökülür. Toz Antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
  • 250 gr yumuşak margarin (Becel zeytinyağlı kullandım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kakao (8-9 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 – 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder