malzemeler:
- 3 yumurtanın sarısı (aklarını ayrı bir tabağa koyun)
- 1 paket vanilya
- 1 paket (250g) margarin, oda sıcaklığında (ben teremyağ kullandım)
- aldığı kadar un
- dilediğiniz miktarda dövülmüş ceviz
- dilediğiniz kadar portakal kabuğu rendesi
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- susam/ceviz/hindistan cevizi
hazırlanması:
- yumurta sarılarını, vanilyayı, pudra şekerini, cevizi, portakal kabuğu rendesini, katı yağı ve unu yoğurun.
- daha sonra ceviz büyüklüğünde (ben cevizden biraz küçük yaptım) parçalar koparıp önce yumurta akına sonra susama bulayın. yağlanmış tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişirin.
- seda hanım ısınmamış fırına koyduğunu belirtmiş. ben 200C ısınmış fırına koyup bir süre sonra içinin pişmesi için ısıyı 170C'ye düşürdüm. 5-10 dakikada böyle pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder