1 Mart 2013 Cuma

Hindistan Cevizli Keşkül

Hindistan Cevizli Keşkül


Malzemeler :
* 2 su bardağı süt,
* 1  yemek kaşığı nişasta,
* 1 yemek kaşığı pirinç unu,
* 1 yumurta sarısı,
* 1 paket vanilya,
* 1 su bardağından iki parmak az toz şeker,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
Üzeri için :
* Toz fıstık, hindistan cevizi.
Yapılışı :
Bir tencere içinde bütün malzemeleri tel çırpıcı ile çırpın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın ve yine karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Tatlıyı yani keşkülü tencereden kaselere alın.
Tatlı ılıdığında soğuması için buzdolabına koyun.
Servis yapacağınız zaman tatlının üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder