3 Mart 2013 Pazar

Cevizli Şerbetli Kurabiye

şerbetli kurabiye


MALZEMELER:
250 gr. tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
Alabildiği kadar un
Ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Üzeri için:
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, süt ve tuzu karıştırın. Ununu ilave ederek hamuru yoğurun. (Hamur ne sert ne de yumuşak olacak.) Hamurdan küçük bir parça alıp avuç içinde açın. İçine ceviz koyup oval şeklinde kapatın. (İçinde kabartma tozu olmadığı halde biraz kabarıyor, o yüzden olabildiği kadar küçük yapın.) Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 2 bardak şeker ve 2 buçuk bardak suyla şerbeti hazırlayın. Şerbet kaynamaya başlar başlamaz içine soğuyan tatlıları atın. Arada alt üst yaparak 4 dakika şerbette bekletin ve bolca hindistan cevizi serptiğimiz borcama veya tepsiye kurabiyeleri çıkartın. Sonra üzerine de bolca hindistan cevizi serpin. Kurabiyeler bitesiye kadar aynı şekilde şerbetlemeye devam edin.
Not: 1. Eğer üstü yumuşak içi çıtır bir kurabiye istiyorsanız şerbette 4 dakika, üstü gibi içide yumuşak bir kurabiye istiyorsanız 5-6 dakika tutun.
       2. Kurabiyeyi difrize koymak isterseniz şerbetlemeden koyun. Kullanacağınız zaman çıkartıp 1-2 dakika bekletip sonra hemen aynı şekilde şerbetleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder