1 Mart 2013 Cuma

Güllaç



Malzemeler:
- 1 paket güllaç ( 10-14 adet yaprak)
- 2.5 lt süt
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık vs.
Hazırlanışı:
- 2 lt Süt ve şeker tencereye alınır, çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır. Süt ne çok sıcak olmalı ne de çok ılık sıcak olursa güllaç yaprakları çok yumuşuyor ılık olursada sert kalıyor.
- Yarım lt süt ile sakızlı muhallebi pişirlir.
- Dikdörtgen büyük borcama güllaç yaprağı kırılarak yerleştirilir, üzerine kepçeyle süt gezdirilir. Her yaprakta aynı işlem tekrarlanır. Orta kısıma gelince sakızlı muhallebi yayılır. Yapraklar dizilmeye devam edilir.
- En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir. İsterseniz kalan sütün içine 1-2 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
- Buz dolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılabilir. Servisden önce üzeri istenilen malzemelerle süslenir.
- Yaptığınız gün servis yapmayacaksanız üzerini streçlemeyi unutmayın en üst tabakası sertleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder