2 Mart 2013 Cumartesi

Domatesli Makarna

Doktorun domatesli makarnası


 
Malzeme Listesi:
  • 1 paket penne makarna (kalem, boru ya da kelebek makarna da kullanabilirsiniz).
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı.
  • 15 diş sarmısak.
  • 6 adet orta boy domates (2 kutu konserve soyulmuş domates de kullanabilirsiniz).
  • 4-5 adet yeşil tatlı sivribiber.
  • 2 çay kaşığı tozşeker.
  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber.
  • 2 çay kaşığı pul biber ya da isot.
  • 1 su bardağı rendelenmiş Kars gravyeri(eski kaşar ya da parmesan da kullanabilirsiniz).
Yapılışı:
  • Domatesleri soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Zeytinyağını teflon tavada kızdırın. Pirinç tanesi büyüklüğünde doğradığınız sarımsakları tavaya koyup 1-2 dakika kadar kavurun.
  • İncecik halkalar halinde doğradığınız biberleri, doğranmış domates, tozşeker, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
  • Sosu orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak 8-10 dakika daha pişirin. Domatesler iyice ezilip suyunu çekecektir.
  • Servise sunmadan 15 dakika önce büyük bir tencereye su koyup 2 çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın.
  • Su kaynamaya başlayınca makarnayı atıp karıştırın ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Makarna suyundan 1 su bardağı kadar ayırın.
  • Makarnayı tekrar tencereye alıp, üzerine ayırdığınız makarna suyunu ve pişen sosu ilave edin. İyice karıştırıp peynir ve ince kıyılmış maydonoz serpiştirdikten sonra beklemeden servise sunun.
Not:İncecik kıyılmış taze fesleğen de bu makarnaya çok yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder