Malzeme Listesi:
- 1 paket penne makarna (kalem, boru ya da kelebek makarna da kullanabilirsiniz).
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı.
- 15 diş sarmısak.
- 6 adet orta boy domates (2 kutu konserve soyulmuş domates de kullanabilirsiniz).
- 4-5 adet yeşil tatlı sivribiber.
- 2 çay kaşığı tozşeker.
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber.
- 2 çay kaşığı pul biber ya da isot.
- 1 su bardağı rendelenmiş Kars gravyeri(eski kaşar ya da parmesan da kullanabilirsiniz).
Yapılışı:
- Domatesleri soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Zeytinyağını teflon tavada kızdırın. Pirinç tanesi büyüklüğünde doğradığınız sarımsakları tavaya koyup 1-2 dakika kadar kavurun.
- İncecik halkalar halinde doğradığınız biberleri, doğranmış domates, tozşeker, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
- Sosu orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak 8-10 dakika daha pişirin. Domatesler iyice ezilip suyunu çekecektir.
- Servise sunmadan 15 dakika önce büyük bir tencereye su koyup 2 çay kaşığı tuz serpin ve karıştırın.
- Su kaynamaya başlayınca makarnayı atıp karıştırın ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Makarna suyundan 1 su bardağı kadar ayırın.
- Makarnayı tekrar tencereye alıp, üzerine ayırdığınız makarna suyunu ve pişen sosu ilave edin. İyice karıştırıp peynir ve ince kıyılmış maydonoz serpiştirdikten sonra beklemeden servise sunun.
Not:İncecik kıyılmış taze fesleğen de bu makarnaya çok yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder