1 Mart 2013 Cuma

Muhallebili Kadayıf Tatlısı




Muhallebili kadayıf için gerekli olan malzemeler;
Kadayıfı için;
  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200 ml. civarında olmalı)
Muhallebili kadayıfın yapılışı;
Kadayıfımızı yapmaya ilk olarak teflon tavamızda tereyağını eritmekle başlıyoruz. Erittiğimiz tereyağının üzerine şeker ile birlikte kadayıfı da ilave ediyoruz. Hafif pembeleşene kadar kadayıfımızı kavuruyoruz. Daha sonra cevizi de ilave ediyoruz ve birkaç defa daha çevirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız kadayıfları o sıcaklıkta yanmaması için farklı bir kaba alıyoruz.
Kadayıfımızı hazırladıktan sonra sıra muhallebimizi hazırlayamaya geliyor. Geniş bir tencereye 1 litre sütü, 4 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını,1 su bardağı toz şekerini ve 1 adet yumurta sarısını koyuyoruz ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimiz kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz ve 15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra vanilyamızı ve sıvı kremamızı üzerine ilave ediyoruz. Mikser yardımı ile hazırladığımız muhallebimizi iyice çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama getirene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Ve muhallebimiz de hazır durumda.  
Son olarak 30 santim civarındaki büyüklükte olan bir bor cama kadayıflarımızın yarısını koyuyoruz ve güzelce yayıyoruz. Üzerine de hazırlamış olduğumuz muhallebimizi döküyoruz. Muhallebimiz de kadayıfların toplanmaması için yavaş yavaş yayıyoruz. Daha sonra kalan kadayıfı da yaydığımız muhallebimizin üzerine nazikçe yayarak dağıtıyoruz. Eşsiz muhallebili kadayıfımız atık servi için hazır.
Hepinize afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder