GEREKLİ MALZEMELER:
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
100 gr kuş başı et
1/2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
tuz,kara biber ,pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
eti küçük küçük doğrayalım .tencereye yağ ve eti alalım , kavuralım doğranmış soğanları etle birlikte pembeleşene dek kavuralım .sivri biberleri incecik doğrayalım .rendelenmiş domatesi tencereye aktarıp 2 dakika daha kavuralım .salça ,tuz ve suyu ilave edelim. bulguru tencereye alalım .ağır ateşte suyunu çekene dek pişirelim .tencerenin kapağını açmayalım . bulgur suyunu çektiğinde ateşten alalım .15 dakika dinlendirelim .üzerine pul biber ve nane serpiştirip servis yapın. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder