1 Mart 2013 Cuma

Sütlü İrmik Tatlısı


İrmik Tatlısı
Malzemeler
12 çorba kaşığı  irmik
11 çorba k. şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
Çekilmiş ceviz ya da fındık
Kakao
Çikolata sosu

HazırlanışıTencereye irmiği şekeri sütü alarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. 3 4 dk daha kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Ocağı kapatınca vanilya ve çekilmiş cevizi de ekliyoruz.Islattıgımız kalıba döküyoruz.Biraz muhallebiden ayırıp kalanına da 2 çay kaşığı kadar kakao ekleyip onu da üstüne döküyoruz.Zemini kakaolu oldugunda görüntüsü de hoş oluyor.Tatlımızı buzdolabına koyup birkaç saat bekletiyoruz.Dolaptan çıkarttığımız tatlıyı uygun bir kaba ters çevirip çıkarıyoruz.Üzerine  çikolata sos ve ceviz döküp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder