4 Mart 2013 Pazartesi

Kuru Fasülye Piyazı


Kuru fasulye (5-6 kişilik için 1,5 – 2 su bardağı yeterli)
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 yaprak kıvırcık marul
- 2 adet haşlanmış yumurta
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz
- Üzerini süslemek için zeytin
- Maydonoz
1. Akşamdan ıslatmış olduğunuz kuru fasulyeleri pişene kadar haşlayın.
2. Kıvırcık marulları ayıklayıp yıkayın ve iri iri doğrayın. Servis tabağına yayın.
3. Haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri kıvırcık marulların üzerine yayın.
4. Soğanları ince ince piyazlık doğrayın. Bir süzgece alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyun ve soğanları elinizle ovun. Ovduğunuz soğanları yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kuru fasulyelerin üzerine yayın.
5. Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı ve tuzla hazırlamış olduğunuz sosu fasulyelerin üzerine gezdirin. Daha sonra üzerini dilimlediğiniz haşlanmış yumurta ve siyah zeytinle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder