27 Mart 2013 Çarşamba

Tavuklu Pilav

tavuklu pilav 300x227 Tavuklu Pilav Tarifi


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
7-8 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı:
1. Pirinci ılık suda ıslatıp 20 dakika kadar bekletin. Birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün.Tavuk etlerini ufak bir tencerede 4 bardak su ile yumuşayana kadar  haşlayın. Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın.
2. Pilav tenceresinde tereyağını eritip şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuru kayısıları ekleyin ve karıştırın. Üzerine tavuk etlerini haşladığınız sudan 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Tavuk etlerini tel tel ayırıp pişmekte olan pilava ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin ağzına bir kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder