1 Mart 2013 Cuma

Parfe(soğuk pasta)

soguk-pasta


Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe bisküvisi
1 çay bardağı antepfıstığı
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı meyve kurusu
Üzerine:
Hazır çikolata sos
Yapılışı
SÜT ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin. Daha sonra dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerine çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder