2 Mart 2013 Cumartesi

Kayseri Şebit Yağlaması

kayseri yaglamasi 300x225 KAYSERİ   ŞEBİT YAĞLAMA NASIL YAPILIR,KAYSERİ   ŞEBİT YAĞLAMA TARİFİ


MALZEMELER
YAĞLAMA HAMURU İÇİN:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
YAĞLAMA SOSU İÇİN:
250 gr kıyma
2 baş büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
Maydanoz ve ılık su

4 kişilik servis için tarifimizi verelim:
Hamuru yapmak için una maya, tuz ve şekeri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında yoğurunuz. Elde ettiğiniz hamurun üzerini örterek bir saat dinlenmeye bırakınız.
Şimdi, önce kıymayı bir güzel kavuralım. Ardından domates, soğan, maydanoz ve yeşil biberi mümkün olduğunca küçük doğrayıp ve kavurduğunuz kıymanın içine ekleyin. Kendi kendine hafif sulansın (üzerine bir fincan su ilave edebilirsiniz) Domates, soğan ve biber iyice pişsin. Sonra alın bir kenara.
 işlerin arasında bir de sarımsaklı yoğurdu hazır edeceksiniz.
Sonra dinlenmiş hamurları küçük daireler (20-25 cm. çapında) şeklinde ince ince (çok ince değil) açıp teflon tavada arkalı önlü pişirip soğutmayacak şekilde bir örtünün arasına üst üste dizeriz. Pişirdiğimiz hamurlar (Şebit) bitince kıyma sosumuzu teker teker hamura bir kaşık yardımıyla yaydırarak üst üste bir tepsiye dizeceğiz. Sonra üst üste dizdiğimiz tepeleme Kıymalı Yağlamayı, bir bıçak yardımıyla dört eşit parçaya ayrılacak şekilde yukarıdan aşağıya doğru kesiyoruz.
Hepsi hazır oldu mu? Şimdi tepsiyi önünüze alın.
Sarımsaklı yoğurttan bir kaşık alıp, en üstteki dörtte bir parçanın üzerine koyun. Sonra, sağ elinin baş ve işaret parmakları ile o dörtte bir şebiti yuvarlayarak alt ucundan tutup kaldıracak şekilde alıp ağzınıza götürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder