1 Mart 2013 Cuma

Kadayıf

Kadayif Tatlısı tarifi, nasıl yapılır?


Malzemeler
kilo tel kadayıf
250 gr iç ceviz veya antep fıstığı
100 gr sıvıyağ
100 gr tereyağı
Şerbeti:4 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
NOT: Kadayif Tatlısının Şurubu Dökülürken, Ilıktan birazcık daha sıcak olmalıdır..!
Yapılışı:
- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
- Kadayıflar çok taze ise büyük bir kağıdın içinde, elle yapışık yerleri açılarak yayılıp kurutulur. Sonra hepsini büyükçe bir tepsiye alarak eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek elle ovalayarak yağ kadayıfın her yerine yaydırılır.
- Yağlanmış tepsiye kadayıfların yarısı bastıra bastıra yerleştirilir. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz ve ya(antep fıstıgı) serpilir. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine düzenli bir şekilde serildikten sonra elle iyice bastırılır.
4 Kızgın fırına verilip kapağı açık olarak pişirilir. Sonra fırından çıkarıp bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırılır. Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur. Tekrar fırına sürülüp diğer tarafı da kızartılır.
- Fırından çıkarılıp üzerine şurubu dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder