4 Mart 2013 Pazartesi

Kereviz Salatası




Malzemeler
5 – 6 adet portakal
2 adet kereviz
1 kase yoğurt
sarımsak
ceviz
1 çay bardağı mayonez
pulbiber
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Portakalların kabuklarını ister soyun ister soymayın. Tercih size kalmış. yuvarlak dilimlenir ve bir kenarda bekler. Kerevizleri soyup kararmamaları için limonlu suya koyarız bu arada göz kararı cevizi rondodan çekip bir kase yoğurta ilave ederiz. 1 çay bardağı kadar mayonezi ve baharatları da ekleriz. Sarımsağı havanda dövüp tuz koyarak yoğurtlu karışıma ekleriz. En son kerevizleri de rondodan geçirip karışıma ilave edip iyice karıştırdıktan sonra portakalların üzerinde servis yaparız. Kerevizi de rondo değilde rende de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder