2 Mart 2013 Cumartesi

Kayseri Yağ Mantısı

Kayseri Mantısı Tarifi Mantı Tarifleri


Malzemeler
  • Kayseri Yağ Mantısı
  • çok hoş bir lezzet yapmanızı tavsiye ederim
  • Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 20 gr. yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için yağ
  • İçi için
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Sos için
  • Zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı domates salçası( domatesin rendesi ve salça karışımı)
  • 1,5 çay bardağı su
  • Tuz
  • Üzerine
  • Sarımsaklı yoğurt
Tarif
  • Yapılışı
  • Tüm malzemeden yumuşak bir hamur yapılır ve mayalanması için üstü kapatılarak yarım saat beklenir.
  • Mayalanan hamur ikiye bölünerek , bir beze güzelce çok ince olmayacak şekilde açılır ve iri kareler kesilir.
  • İçine kıymalı harç konularak kenarları üstüne gelecek şekilde bükülerek kapatılır.Diğer beze de aynı şekilde yapılır.
  • Bu mantının bükülme şekli özeldir.
  • Kızgın yağda bükülme yerleri alta gelecek şekilde kızartılır.
  • Sos pişirilerek kızarmış mantının üstüne dökülür.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder