Malzemeler
- Kayseri Yağ Mantısı
- çok hoş bir lezzet yapmanızı tavsiye ederim
- Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 20 gr. yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için yağ
- İçi için
- 250 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Sos için
- Zeytinyağı
- İki yemek kaşığı domates salçası( domatesin rendesi ve salça karışımı)
- 1,5 çay bardağı su
- Tuz
- Üzerine
- Sarımsaklı yoğurt
Tarif
- Yapılışı
- Tüm malzemeden yumuşak bir hamur yapılır ve mayalanması için üstü kapatılarak yarım saat beklenir.
- Mayalanan hamur ikiye bölünerek , bir beze güzelce çok ince olmayacak şekilde açılır ve iri kareler kesilir.
- İçine kıymalı harç konularak kenarları üstüne gelecek şekilde bükülerek kapatılır.Diğer beze de aynı şekilde yapılır.
- Bu mantının bükülme şekli özeldir.
- Kızgın yağda bükülme yerleri alta gelecek şekilde kızartılır.
- Sos pişirilerek kızarmış mantının üstüne dökülür.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder