6 Mart 2013 Çarşamba

Kaşarlı Poaça

kasarlıpoaca

malzemeler:


  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılıyor)
  • 250 gr. sana hamurişi (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • İç malzemesi;
  • Arzu ettiğiniz bir peynir çeşidini veya kıymalı, patatesli olarakta iç hazırlayıp kullanabilirsiniz.
  • İç malzemesi hariç bütün malzemeyi yoğurup, ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Daha sonra bezelere ayırın.
  • Çay tabağı büyüklüğünde açıp içini koyun ve kapatın.
  • Kenerları düzgün olsun diye ben su bardağı ile kesiyorum.
  • Tepsiye dizip, yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu ne isterseniz üzerini süsleyin.
  • 200 derecede pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder