1 Mart 2013 Cuma

Etimek Tatlısı



Etimek tatlısı için gerekli olan malzemeler;
• 12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
• 1,5 su bardağı şeker
• 2 su bardağı su
Muhallebisi için;
• 1 litre süt
• 6 yemek kaşığı kadar şeker
• 1 paket vanilya
• 1 yeme kaşığı tereyağı
• 6 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;
• 1 paket kremşanti
• 1 su bardağı süt
• Ceviz veya antep fıstığı
Etimek tatlısının yapılışı;
Tatlımıza ilk olarak şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Öncelikle geniş bir tencereye 2 su bardağı sıcak suyu ve 1,5 su bardağı kadar toz şekeri koyuyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatarak şerbetimizin altını kapatıyoruz. Hazırladığımız şerbeti 10 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Şerbetimiz dinlenirken biz tatlımızı yapmaya devam ediyoruz. Büyük bir bor cam tabağa 12 tane etimeği yan yana yerleştiriyoruz. Daha sonra dinlenmiş olan şerbetimizi kepçe ya da cezve yardımı ile dizmiş olduğumuz etimeklerimizin her yerini tam olarak ıslayabilecek bir şekilde döküyoruz.
Etimeklerimiz, şerbetini çekerken biz muhallebimizi hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için 1 litre sütümüzü geniş bir tencerenin içine alıyoruz ve üzerine şekerimizi, unumuzu ve mısır nişastamızı ilave ediyoruz. Ve kaynatmaya başlıyoruz. Topaklanmaya olmayacak bir şekilde iyice kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını da ilave ediyoruz. Muhallebimiz kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika daha karıştırıp kaynatarak altını kapatıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi 5 dakika kadar soğuması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Soğumaya bıraktığımız muhallebimizi önceden ıslattığımız etimeklerimizin üzerine döküyoruz. Ve yüzeyini düzleyerek yayıyoruz.
Tatlımızı tamamen soğumaması için dinlenmeye bırakıyoruz. Ve biz bu sırada kremşantimizi de 1 su bardağı soğuk süt ile hazırlıyoruz. Hazır olan kremşantimiz tam olarak soğuyan tatlımızın üzerine döküyoruz. Kremşantimizin erimemesi için tatlımızı iyice soğutuyoruz. Ve son olarak üzerine, hindistan cevizi ya da antep fıstığı ile güzelce süslüyoruz. Ve çok hafif ve leziz olan tatlımız artık servise hazır 
NOT: Tatlımızın üzerini bir streç film ile kapatarak dolabımızda soğumaya bırakırsak bir gün sonra daha mükemmel bir lezzet ortaya çıkacak.
Hepinize afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder