Malzemeler6 Kişilik
- Hamur için:
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı soğuk su
- İç malzemesi için:
- 4 adet orta boy elma
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tarçın
- yapılışı....
Hamur için unu, şekeri ve soğuk tereyağını ekmek kırıntısı haline gelene kadar karıştırın.
Daha sonra içine soğuk su ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Hamuru merdane yardımıyla turta kalıbından geniş olacak şekilde açın.
Hamuru yağladığınız kalıba yerleştirip taşan kenarlarını içe doğru kıvırın.
Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin.
Elmaları derin bir kabın içinde şeker, limon suyu ve tarçınla iyice karıştırın, ardından hamurun üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder