2 Mart 2013 Cumartesi

Elmalı Turta

Elmalı Turta


Malzemeler6 Kişilik
  • Hamur için:
  • 1,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
  • İç malzemesi için:
  • 4 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • yapılışı....
  • Hamur için unu, şekeri ve soğuk tereyağını ekmek kırıntısı haline gelene kadar karıştırın.
  • Daha sonra içine soğuk su ilave edip iyice yoğurun.
  • Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Hamuru merdane yardımıyla turta kalıbından geniş olacak şekilde açın.
  • Hamuru yağladığınız kalıba yerleştirip taşan kenarlarını içe doğru kıvırın.
  • Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin.
  • Elmaları derin bir kabın içinde şeker, limon suyu ve tarçınla iyice karıştırın, ardından hamurun üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder