malzemeler:
- 1 paket margarin
- 2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 1-1.5 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
hazırlanması:
- önce margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. (unu az olursa pişerken yayılır, dikkat edin)
- hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. yuvarladığınız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa bulayın.
- kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizip, 150 c'de 35 dk pişirin. (benim yaptığım hamurdan 40 kadar kurabiye çıktı, bayağı bereketli oluyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder